Forever 27

Kingdom of Pop is een vervolg op een eerdere theaterproductie.
In 2017 kwam de Rockacademie voor het eerst met een theaterproductie: Forever 27.

Met Forever 27, een tournee langs 23 zalen, liet de Rockacademie zien dat ook het theater een belangrijk podium is voor de nieuwe generatie muzikanten.

Maar de Rockacademie blies hiermee ook een nieuw concept de wereld in.
Met Forever 27 zette de Rockacademie een hoogwaardige muzikale voorstelling neer vol met maatschappelijke contexten, geschiedenis lessen en een productie vol iconische hits verpakt in een hedendaags jasje.

 

De theaterproductie werd een enorm succes en hield pas op na meer dan 50 voorstellingen te geven.
In deze voorstellingen stond de club van 27 centraal.
In 1970 overleden de 27-jarige topmuzikanten Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison. Op dat moment merkte men het verband op.

Later voegden onder andere Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jef Buckley zich bij deze groep.
Al deze 27-jarigen hadden een verleden met overmatig drugs- en alcoholgebruik.

 

Zo ontstond de club van 27 en daarmee in 2017 de voorstelling.
De verhalen achter deze bijzondere muzikanten zijn even inspirerend als hun muziek. De voorstelling nam je mee de geschiedenis in, vertelde verhalen, liet maatschappelijke problemen zien maar zorgde vooral dat de iconische nummers tot leven kwamen in een hedendaagse stijl.

 

Vanuit het veld was er veel vraag naar een vervolg op dit initiatief.
Zo doende komt de Rockacademie terug met een nieuwe voorstelling genaamd Kingdom of Pop. Ook ditmaal wordt het project vanuit de Rockacademie begeleid door Alexander Beets (algemene productie) en Will Maas (inhoudelijke productie).

 

Na het succes van Forever 27 waarin de muzikale iconen van de club van 27 een eerbetoon kregen, is het nu tijd voor meer legendarische iconen.

 

Een interactief spektakel met verhalen van de nieuwe generatie musici, iconische momenten uit de muziekwereld en natuurlijk de vele hits.
Van The Beatles tot aan Lady Gaga en van Madonna tot Freddy Mercury. Kwalitatief hoogstaand en vol passie en overtuiging gebracht.
Rock logo
spcn
Prins Bernhard Cultuurfonds - horizontaal - zwart
Norma-Fonds-logo-kleur-HR-transparant